Nechceme, aby Země plakala

14.06.2019 09:47

Spolu s více než miliardou lidí po celém světě jsme si připomněli Den Země, každoroční svátek naší planety. Záleží nám na životním prostředí a naše děti vědí, že i ony mohou pomoci při jeho ochraně. Neplýtvat vodou. Třídit odpad. Neničit a neznečišťovat přírodu.

Během dne měly všechny třídy svůj ekologicky zaměřený program a také chystaly hry a soutěže na odpolední Školkohraní. Děti z jedné třídy si v tento dubnový den vzaly ochranné rukavice a pytle, spolu s paní učitelkou šly totiž vyčistit les v okolí školky od odpadků.

Školkohraní proběhlo pod širým nebem, na zahradě mateřské školy. Přijít mohl kdokoliv. Každé dítě dostalo kartu, do které mu na jednotlivých stanovištích přibývala barevná razítka. Děti musely prokázat svoji šikovnost v různých disciplínách. Na některých stanovištích sázely květiny a sely hrášek, zasazené si pak v květináčích odnesly domů. Jinde pečovaly o morčátko jménem Winky. O kus dál bylo jejich úkolem převézt na kolečku dřevěné špalíky či vylovit z jezírka vše, co do něj nepatří. Na jiném místě se všichni přesvědčili, že než vyhodíme PET láhve do kontejneru, můžeme z nich udělat zábavné prvky a díky nim si procvičit fyzickou obratnost nebo znalost barev. Na dalším stanovišti si děti vyrobily svůj vlastní odlitek trilobita, hned vedle podle hmatu poznávaly různé přírodniny. Také třídily odpad do nádob správné barvy. Prostě všude bylo plno zábavy. Poslední účastníci odcházeli domů až večer.

 

 

DĚKUJEME ZA DOBROVOLNÝ PŘÍSPĚVĚK, KTERÝ ČINIL: 3294Kč. Peníze jsme použili na nákup barev a tonerů do tiskáren.  

text: Daniela Stratilová, foto: Adéla Wawrečková - učitelky MŠ Hořovice