Stránka receptů

Recepty jsou řazeny abecedně.
 
 
 

Filé s citronovou marinádou a těstovinové rizoto se zeleninou a čočkou

Kostky filé necháme pozvolna povolit a důkladně osušíme. Ochutíme solí, tymiánem a citronovou šťávou a necháme v chladu marinovat. Tarhoňu uvaříme do poloměkka. Na másle orestujeme zeleninou směs Julienne, přidáme uvařenou těstovinu, salátovou čočku a vše lehce spojíme. Marinované filé vložíme do trouby a pečeme při teplotě 145 stupňů cca 15 minut. Na talíř servírujeme těstovinové rizoto s opečenou rybou, dozdobíme bylinkami a měsíčkem citronu.

 

Jáhlová kaše

Jáhly propláchneme, důkladně spaříme, zalijeme vodou a necháme 1 hod máčet. Vodu s jáhlami osolíme, osladíme a zvolna za občasného promíchávání vaříme. Když začnou jáhly houstnout, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do hustoty kaše. Podáváme sypanou skořicovým cukrem a maštěnou rozpuštěným máslem.

 
 
 
Špaldová mouka a tarhoňa